تذكرني !


أهلا بكم في منتديات سميرة
مرحبا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى..

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول




آخر المواضيع
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كيف تتخلص من الهم؟؟؟؟؟؟؟ منقوووووووول
شارك اصدقائك شارك اصدقائك عظمة النبي محمد صلى الله عليه و سلم
شارك اصدقائك شارك اصدقائك اجمل الحلويات الجزائرية بالصور
شارك اصدقائك شارك اصدقائك بساط جديد من ابداعي بحجم كبير
شارك اصدقائك شارك اصدقائك باركولي يا لبنات
شارك اصدقائك شارك اصدقائك قندورة كريتها من عند وهيبة الماشطة لبستها في عرس
شارك اصدقائك شارك اصدقائك جديد كتاب استراحة القهوة من بنينة
شارك اصدقائك شارك اصدقائك مرحبا.. انا عضو جديد هنا
شارك اصدقائك شارك اصدقائك  فوائد الزوجة النكدية
شارك اصدقائك شارك اصدقائك مجلة الطبخDesserted للتحميل
الثلاثاء يوليو 17, 2018 10:23 pm
الثلاثاء يوليو 17, 2018 10:18 pm
الثلاثاء يوليو 17, 2018 10:11 pm
السبت ديسمبر 16, 2017 7:13 pm
الجمعة مارس 10, 2017 12:30 pm
الثلاثاء يناير 17, 2017 7:07 pm
الأربعاء نوفمبر 09, 2016 11:33 am
الأربعاء نوفمبر 09, 2016 11:27 am
الأربعاء نوفمبر 09, 2016 11:20 am
السبت سبتمبر 24, 2016 5:10 pm
أضغط على و للمشاركة مع أصدقاءك !
almajd-dz


شاطر
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالجمعة أغسطس 01, 2014 1:16 am
الإدارة العليا
الإدارة العليا



بيانات اضافيه [+]
التقييم : 20
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  53k62910
عدد المساهمات : 1775
جنسي : ذكر
أوسمتي :
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  GwpJEp
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  UGVE5A



وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

في البداية أحب أوضح إن اللحوم في الماشية عبارة عن عضلات، وكل ما الحيوان استخدم العضلة دي كتير كل ما تنشف وحجم الألياف المكونة للعضلة يكبر. عشان كده هانلاحظ إن الأجزاء اللي الحيوان بيحركها أكتر أليافها كتير وبتاخد وقت في الطهي وبرضه بتبقى مفتلة.. أهم الأجزاء دي الفخد، اللي بنسميها وش الفخدة.

وتقسم اللحوم تبعا لعمر الحيوان كالتالي :

1- اللحم البتلو:
هو لحم العجول الرضيعة التي تتغذى على اللبن ومنتجاته، وعمرها بيكون ما بين 3 أسابيع لحد 14 أسبوع، وأفضلها اللي عمرها بين 4 إلى 8 أسابيع. اللحم البتلو الجيد لونه وردي (أحمر فاتح) قليل أو معدوم الدهن، وده بيخليه متوسط الليونة، وبترتفع فيه نسبة الماء والغضاريف اللينة، وعشان كده وزنه بيقل بالطهي أكثر من الكندوز، ولكنه بيدينا عند سلقه مرقة جيدة فاتحة اللون.

2- اللحم الكندوز:
هو لحم العجول والأبقار البالغة (أكثر من سنة)، واللحم الكندوز الجيد لونه أحمر زاهي إلى أحمر غامق، ويزيد اللون قتامه كل ما كبر سن الحيوان. كما أن أليافه بتكون دقيقة متماسكة غير رخوة، ويتخللها كمية متوسطة من الدهن (معرق) لإكسابه الليونة المرغوبة.

وطبقا للصورة المرفقة هانبدأ نوضح قطعيات الدبيحة والطريقة المناسبة لطهي كل جزء منها..

(1)
الرقبة
أليافها قصيرة وخشنة لأنها بتتحرك كتير (الحيوان دايما بيحرك رقبته يمين وشمال ) وغالبا بتتباع بالعضم بتاعها، مش مناسبة للتحمير أو الشوي.. مناسبة للسلق (شوربتها عظيمة)، ومناسبة للطهي البطيء زي اليخنات ومع الخضار ومناسبة جدا للفرم.. مفروم الرقبة رائع وفيه نسبة دهون عالية (مناسب للكفتة والبرجر).

(2)
أضلاع الصدر
دهونها كتير.. مناسبة لعمل الشوربة أو كباب الحلة أو تتفرم. أليافها متوسطة ووقت التسوية أقل كتير من وقت تسوية الرقبة.

(3)
الكتف
بتتقطع مكعبات ودهونها قليلة.. مناسبة للفرم أو لكباب الحلة أو تتحط مع الخضار زي الرقبة بالظبط.. وقت التسوية كبير.

(4)
الأضلاع.. اللي هي الريش
نسبة الدهون متوسطة لكنها متداخلة مع اللحمة بشكل رائع.. طرية ومش بتاخد وقت في التسوية
مناسبة للشوي والتحمير.

(5)
الموزة
دي أول قطعية لحمة بعد الساق (الكوارع) نسبة الغضاريف والعروق فيها عالية قوي، وبتاخد وقت في التسوية (لكن لو اللحمة بتلو الغضاريف بتكون لينة ومش بتاخد وقت)، موزات الكندوز مناسبة جدا لإنها تتسوي سوا بطيء.. يعني يخنات أو مع خضار أو تتسلق أو تتفرم، بينما موزات البتلو بالإضافة لكل اللي فات ممكن تتشوي.

(6)
العصاعيص أو العكاوي
اللي هي ديل الحيوان متضمن العضمة اللي جوا مناسب للطهي البطيء في طواجن الفرن، لأن امتزاج اللحمة بتاعته مع الخضار مع العصارات والدهون اللي في العضم بتدي طعم حلو جدا، وأهم علامة على إنه استوى إن اللحم يفصل تماما عن العضم.

(7)
الإنتركوت.. جزء من الصدر
بالإنجليزي اسمه الــ rib eye ودي أهم وأفضل حتة في الدبيحة كلها تنفع للستيك اللي بنشوف عليه خطوط الشواء المميزة. سريعة تماما في الشوي والتحمير ونسبة دهونها متوازنة وده اللي بيديها الطعم المميز.

(8)
البيف فيليه.. منها بتطلع الـ T bone steak أو حتة الستيك اللي فيها عضمة على شكل حرف T، واللي بتكون مميزة جدا بشكلها وطعمها حلو وغالية جدا كمان .من الحرام بصراحة إننا نظلمها بإننا نقطعها أو نطبخها بأي طريقة غير الستيك ده.

(9)
الــ Rump أو باقي امتداد البيف فيليه، دي سعرها أرخص من الريب آي (نمرة 7)، وفي الوقت نفسه مناسبة تماما للشوي ولعمل الستيك.

(10)
وش الفخدة مكونة من عضلات قوية جدا.. ألياف خشنة وصعبة.. طعم غير مميز عشان مافيهاش دهون خالص تقريبا. دي مناسبة تماما لمفروم العصاج وكمان مناسبة لعمل الاسكالوب بانية والبوفتيك.

(11)
أضلاع الصدر
أفضل حاجة للحتة دي هي الشوي بكل أنواعه، يعني ممكن نعملها كباب أو شوي بطيء وتتقطع شرايح أو تحمير سريع أو تحمير بطئ.

(12)
ضهر الفخدة
خالية من دهون وأليافها ناشفة وقوية جدا ومفتلة، حتى مع السلق البطيء مش بتستوي كويس،
الأفضل ليها الفرم وبالذات إنها مفيش فيها دهون، فاهتبقى مفروم صافي وده أغلى أنواع المفروم، أو تتعمل شاورمة (شوي بطيء وتقطيع رقيق جدا).

(13)
الفيليه أو عرق الفيلتو
دي بقى أفضل جزء لأنها أطرى وأرق حتة في الدبيحة كلها. مش بتاخد وقت خالص في التسوية، يا إما تتعمل على بعضها عرق لحمة باردة أو فيليه أو بيكاتا مع صوص أو ستير فراي (التحمير السريع زي الأكل الصيني).

(14)
الخاصرة أو هبرة البطن
حتة لحمة رقيقة جدا وطعمها مميز جدا وفيها نسبة من الدهون. مناسبة لكل حاجة من أول السلق لحد الشوي والكباب والتحمير والفرم.


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  10250059_270599916454014_5305541585620384075_n



منقول


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :سليمو

توقيع : سليمو





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالجمعة أغسطس 01, 2014 5:34 pm
عضو ملكي
عضو ملكي


كبرياء الصمت

بيانات اضافيه [+]
التقييم : 0
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  28e63010
عدد المساهمات : 733
مدينتي : قسنطينة


وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

الله يـع’ـــطــيك الع’ــاأإأفــيه ..
.. بنتظـأإأإأر ج’ـــديــــدك الممـــيز ..
.. تقــبل ــي م’ـــروري ..
كل أإألــــ ود اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  144703 وباأإأإقــة ورد


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :كبرياء الصمت

توقيع : كبرياء الصمت





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالأربعاء أغسطس 06, 2014 1:19 am
مشرفة قسم الماكياج والعناية بالبشرة والشعر


nnaida

بيانات اضافيه [+]
التقييم : 17
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  28e63010
عدد المساهمات : 2126
جنسي : انثى
مدينتي : تيزي وزو
أوسمتي :
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  JeUQiQ



وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

بارك الله فيك 


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :nnaida

توقيع : nnaida





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالأربعاء أغسطس 27, 2014 3:53 pm
كبارالشخصيات
كبارالشخصيات


sosoسو

بيانات اضافيه [+]
التقييم : 11
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  1kq62710
عدد المساهمات : 1137
جنسي : انثى
مدينتي : الجزائر العاصمة
أوسمتي : لا يملك وسام


وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

الله يـعـــطــيك العــافــيه ..


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :sosoسو

توقيع : sosoسو





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالأربعاء أغسطس 27, 2014 3:56 pm
المراقبة العامة
المراقبة العامة


lina40

بيانات اضافيه [+]
التقييم : 59
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Fgw63010
عدد المساهمات : 4012
جنسي : انثى
مدينتي : khenchela
أوسمتي :
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  UGVE5A
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  X5yRYq



وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

شكرا لك


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :lina40

توقيع : lina40





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالأحد سبتمبر 14, 2014 2:36 pm
كبارالشخصيات
كبارالشخصيات


riad taekwondo

بيانات اضافيه [+]
التقييم : 11
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  9hu62810
عدد المساهمات : 2428
جنسي : ذكر
مدينتي : Constantine
أوسمتي :
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  لا يملك وسام



وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

سرني متابعة موضوعك




شكرا لك .




الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :riad taekwondo

توقيع : riad taekwondo





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالجمعة سبتمبر 19, 2014 2:36 pm
كبارالشخصيات
كبارالشخصيات


سهيلة 2014

بيانات اضافيه [+]
التقييم : 25
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  53k62910
عدد المساهمات : 3412
جنسي : انثى
مدينتي : saida
أوسمتي :
اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  I87wAc


الأوسمة
 :  


وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

شكرا لك


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :سهيلة 2014

توقيع : سهيلة 2014





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالإثنين مارس 23, 2015 6:38 pm
كبارالشخصيات
كبارالشخصيات



بيانات اضافيه [+]
التقييم : 11
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Jnt62710
عدد المساهمات : 2085
جنسي : انثى
مدينتي : الجزائر


وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

بارك الله فيك بارك الله فيك بارك الله فيك بارك الله فيك بارك الله فيك بارك الله فيك بارك الله فيك


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :ام فارس

توقيع : ام فارس





اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Emptyالإثنين مارس 23, 2015 7:39 pm
عضو ملكي
عضو ملكي


أم عبدالله

بيانات اضافيه [+]
التقييم : 10
.مزاجي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  1kq62710
عدد المساهمات : 628
جنسي : انثى
مدينتي : الجزائر العاصمة
أوسمتي : لا يملك وسام

الأوسمة
 :  


وسائل الاتصال [+]

مُساهمةموضوع: رد: اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء


اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء

بارك الله فيك سلمت يداك


الموضوع  الأصلي : اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء المصدر : منتديات سميرة الكاتب :أم عبدالله

توقيع : أم عبدالله









  


الــرد الســـريـع
..



الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 20 ( الأعضاء 3 والزوار 17)






اللحوم والاستخدام الانسب لكل جزء  Collapse_theadتعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة